Tarihçe

Amasya Meslek Yüksekokulu, 1975-1976 Eğitim-Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Ticaret Meslek Lisesi binasında eğitim-öğretime başlamıştır. 1982 Yılında 2547 sayılı Kanun'la yükseköğretim kurumları arasına alınarak Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlanmıştır. Yüksekokulumuz, 1992-1993 eğitim-öğretim yılı başına kadar Eğitim Fakültesi ile aynı binada hizmetlerini sürdürmüş, bu tarihten itibaren Dünya Bankası Projesi kapsamında yapılan kendi bağımsız binasına taşınmıştır. 17 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun'la birlikte Amasya Üniversitesine bağlanan okulumuz, Amasya Meslek Yüksekokulunun Yükseköğretim Kurulu'nun 12.07.2012 tarihli kararıyla iki ayrı meslek yüksekokuluna dönüştürülmesi neticesinde Amasya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu adıyla hizmetlerini sürdürmektedir.

Bugün 5 bölüm altındaki 8 program ve yaklaşık 2000 öğrencisiyle eğitim-öğretim sürecine devam eden Yüksekokulumuz, öğrencilerini alanlarında uzmanlaşmaya ve güncel teknolojiyle kendilerini sürekli yenilemeye yönlendirilerek; edindikleri bilgi, beceri ve sorumlu meslek elemanı anlayışıyla onları ülkemizin hizmetine hazırlamayı hedeflemektedir.

Bölüm ve Programlarımız

Otel, Lokanta ve ikram Hizmetleri Bölümü