Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonuyla “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” bu yıl Amasya’da ilk kez kutlandı.
Amasya Valiliği öncülüğünde Amasya Belediyesi, Amasya Üniversitesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü iş birliği ile Şehzadeler Gezi Yolunda yapılan kutlama programında yöresel ürünler, kokoreç, Osmanlı macunu, yağlı, ızgara köfte, tantuni, tavuklu pilav, Arnavut ciğeri gibi birbirinden eşsiz lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Etkinlikte okulumuzun aşçılık programı akademisyenleri ve öğrencileri açtıkları stantlarla bu lezzet şölenine katkı sağladılar.
Açılışı yapılan Türk Mutfağı Haftasına Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Belediye Başkan V. Ahmet Çoban, Amasya Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Halil Apaydın, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Aytuğ Mermer Üzümlü, Genel Sekreter Duran Çuhadar, Amasya İl Kültür Turizm Müdürü Bilal Eken, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Stantlarda hünerlerini sergileyen aşçılara seslenen Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Kenan Pala ise, “Hadi hep beraber Türk mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu, Amasya’mızın ne denli kendine has mistik lezzetlerinin bulunduğunu tüm dünyaya gösterelim” şeklinde konuştu.
Yapılan açılıştan sonra stantlar gezildi.